Lessen & lidmaatschap

A. Rijlessen

 

De rijlessen worden gegeven door VTS-gediplomeerde lesgevers. Wij bieden zowel ponygewenning, als rijlessen voor beginnende/gevorderde ruiters aan (dressuur + springen). Daarnaast is het ook mogelijk om bij ons een pony te leasen.

 

 

1. Ponygewenning (ponyclub) - kleuterponyrijden

 

De lesjes ponygewenning zijn mogelijk voor kindjes vanaf de leeftijd van 4 à 5 jaar. Een les duurt 45 tot 60 minuten (afhankelijk van het aantal kinderen).

 

Ponygewenning draait rond de verzorging van en de omgang met de pony:

•poetsen

•een pony correct leren leiden aan de hand

•een wandeling aan de hand

•heel veel leren over de lichaamstaal en het gedrag van het paard

•alles rond de verzorging

 

En daarnaast maken we natuurlijk ook onze eerste ritjes op de rug van onze pony, dit alles op een speelse en veilige wijze.

 

Prijs: 55 euro voor een reeks van 5 lessen (max. 3-4 kinderen per groep) + jaarlijks lidgeld

 

 

2. Privélessen

 

Wij bieden ook dressuur- en springlessen aan om vanaf het eerste ritje op een pony verder door te groeien naar de eindtermen van het A-brevet en het B-brevet en verder.

 

Prijs: 15 euro per les (30 minuten, of 25 euro per 2 ruiters) + jaarlijks lidgeld.

 

 

4. Cursus: Help, mijn kind rijdt paard!'

 

Je dochter of zoon heeft een nieuwe hobby gevonden, paardrijden, en is er helemaal weg van. Dat is super! Maar hoe we het ook draaien of keren, bij kinderen die paardrijden is er een heel belangrijke rol weggelegd voor mama of papa. Je kind heeft namelijk hulp nodig bij het verzorgen en het begeleiden van de pony want daarvoor zal hij of zij zelf de eerste jaren te klein voor zijn. Dus voor de veiligheid van iedereen wordt er van jou, als ouder, verwacht dat jij je kind zal helpen. Heel fijn als je zelf hebt paardgereden in je jonge jaren of dit nog steeds doet, maar wat als je totaal geen ervaring hebt met paarden? Dan kan je bij ons terecht voor een korte cursus van 1,5-2 uur waarin wij je een handleiding aanbieden over hoe je op een correcte en veilige manier omgaat met paarden. Ook voor wie zelf pas begonnen is met paardrijden, kan deze cursus nuttig zijn.

 

Wat gaan we leren?

  • basiskennis over paardengedrag
  • veiligheid bij het paardrijden (uitrusting voor je kind)
  • het paard veilig uit zijn stal halen
  • hem om een correcte manier vastzetten (halster en touw)
  • hem begeleiden (ernaast lopen)
  • hem poetsen
  • hem opzadelen
  • het paard longeren
  • je kind veilig op zijn pony of paard helpen
  • na het rijden afzadelen en het paard verzorgen

 

Prijs is 20 euro (15 euro/persoon vanaf 2 personen, maximum 3 tot 4). Wij raden u aan om bijkomend een C-verzekering te nemen (kostprijs 20 euro per jaar).

Contacteer ons voor een afspraak.

 

B. Ponykampen

Tijdens de schoolvakanties kan je bij ons terecht voor ponydagen en ponykampen vol ponyfun: pony's verzorgen, stallen uitmesten, wandelen, ponyspelen,... Hou hiervoor onze facebookpagina in de gaten!

 

 

C. Lidmaatschap M&G Stables (incl. lidmaatschap VLP)

 

Wij zijn een erkende VLP-club. Door lid te worden van M&G Stables, wordt u ook lid van de VLP met bijhorende verzekering. Een basis C-verzekering bij de VLP kost 17 euro en is inbegrepen in het lidgeld voor M&G Stables. De I-uitbreiding bij de VLP-verzekering kost bijkomend 15 euro. Deze uitbreiding is nuttig als je ook buiten de clubactiviteiten om, met paarden bezig bent (vb. pony aan huis).

 

Als lid van M&G Stables kunt u bij ons les komen volgen. Het lidgeld als niet-ruiter is ook verplicht voor de ouders die helpen met de verzorging van de pony zodat ook zij verzekerd zijn tegen lichamelijke ongevallen.

 

 

 

Tarieven:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook als u niet op M&G Stables komt en u geen lid bent van een andere VLP-club, kunnen wij uw lidmaatschap bij de VLP en de bijhorende verzekering(en) in orde maken voor u. Wij rekenen hiervoor een administratieve kost aan van 8 euro, bovenop de kostprijs van het VLP-lidmaatschap. Een ongelukje met de paarden thuis is snel gebeurd...

 

 

Wilt u graag uw recreavergunning (L01-licentie) of uw competitieve licentie met bijhorende verzekering in orde brengen via onze club? Neem dan contact op via info@mgstables.be

 

Voor meer informatie over de licenties en de verzekeringen van de VLP: http://www.vlp.be/lidmaatschap/

 

Privacyverklaring:

 

 

 

 

 

 

 

Verzekering

Kostprijs

Lid M&G Stables

Ruiter

C

25 euro

 

 

C+I

40 euro

Lid M&G Stables

Niet-ruiter (groom)

C

20 euro

 

 

C+I

35 euro

Geen lid M&G Stables

Ruiter + niet-ruiter

C

20 euro

 

 

C+I

35 euro

M&G Stables